Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΒΙΤΡΩ

Τι είναι η τέχνη του βιτρω?

Η τέχνη του βιτρω συχνά εξηγείται σαν ένα παζλ γυαλιών, ένας υαλοπίνακας που τον απαρτίζουν μικρά κομμάτια γυαλιού και αφού σας πούνε αυτό το αμέσως επόμενο είναι η αναφορά στους καθεδρικούς του μεσαίωνα, μολύβι γυαλί και θρησκεία και αυτό είναι η στερεότυπη αντίληψη που όλοι περιγράφουν για να εξηγήσουν το βιτρω και δεν είναι λάθος, άπλα είναι μια λάθος αντίληψη για το τι θα πρέπει να είναι το βιτρω για το σήμερα και το αύριο μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη. Μια εφαρμοσμένη τέχνη όπως αυτή του βιτρω είναι εύκολο να συνδεθεί με την πιο απλή μορφή του το χρώμα, το σχήμα και ο συνδυασμός τους στην απλή σκέψη και την απλουστευμένη αισθητική βρίσκει εύκολο πάτημα σε αυτήν την πρωτογενή εμφάνιση. Το βιτρω, όπως αντίστοιχα η ζωγραφική με την μορφή του πίνακα και της τοιχογραφίας είναι πάνω από όλα ένα εκφραστικό μέσο για κάθε καλλιτέχνη, ένα οπτικό μέσο το οποίο μπορεί να μεταφέρει την προοπτική και την ηθική ενός έργου τέχνης ως αισθητική και έννοια.

Βιτρω ως έργο τέχνης

Πολλοί είναι οι εικαστικοί που αφιέρωσαν το σχέδιο τους στο βιτρω. Tο βιτρω είναι ένα μέσο το οποίο τρέφεται από το σχέδιο. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό και διαδεδομένο πολλοί ζωγράφοι εκφράστηκαν μέσα από το φως και το χρώμα δουλεύοντας το σχέδιο τους για να αποδώσουν μια θέα, μια νέα θέα σε ένα παράθυρο.

Από τους ποιο γνωστούς ήταν ο Henri Matisse, ο οποίος δημιούργησε ένα ιδιαίτερο σχέδιο στο οποίο μετέφερε τα χρώματα του στο φως εναρμονισμένα στην ζωγραφική γραμμή του και τις φόρμες που χαρακτηρίζουν τα έργα του. Ένας άλλος γνωστός ζωγράφος που δημιούργησε μέσα από την τεχνική του βιτρω είναι ο Marc Chagall, ο οποίος είναι γνωστός για το ύφος και το στυλ του δημιούργησε ένα βιτρω αληθινό έργο τέχνης στο οποίο έμεινε αναλλοίωτος ο χαρακτήρας και το ύφος του ζωγράφου.

Στο Ατελιέ Μότση, η τέχνη είναι ένα πεδίο ολιστικής έκφρασης, είτε δημιουργούμε τοιχογραφίες είτε πίνακες ή βιτρω είναι τέχνη και αυτό που προσφέρουμε είναι άρτιο λειτουργικά φτιαγμένο για μια ζωή. Στο Ατελιέ Μότση, προσφέρουμε στον χώρο σας ποιότητα τέχνης για το σπίτι σας, τον προσωπικό σας χώρο. Ως “τέχνη του βιτρω” περιγράφουμε την ικανότητα να φωτίζουμε τα χρώματα, τα σχήματα, τις φόρμες και τις μορφές να παραδίδουμε το σχέδιο που εμείς ζωγραφίζουμε στο φως του ηλίου αυτό είναι το βιτρω, η τεχνική που ένα ζωγραφικό σχέδιο μεταφράζεται από το φως του ηλίου και το χρώμα γίνεται αληθινό αποκτάει υφή και προβάλλεται στον χώρο. Αυτή είναι η πιο δίκαιη και σωστή περιγραφή για το τι είναι βιτρω και για το τι μπορεί να προσφέρει ένα βιτρω.

— Αποκλειστικά στο Ατελιέ Μότση, ART YOU CAN USETM.

Comment

This post doesn't have any comment. Be the first one!

hide comments
FollowFb.Ins.Lin.Tw.Yt.
...
Back
Cart Your cart 0

No products in the cart.

Total0.00 
Checkout
Empty

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!